Fanny Geefs

{lang: 'nl'}

Fanny Geefs (1807-1883) was een Belgische schilder van Ierse afkomst.

Isabelle Marie Françoise Corr, geboren in Brussel, studeerde kunst als kind. In 1830 studeerde ze samen met François-Joseph Navez. Naast portretten schilderde zij religieuze en historische taferelen zoals “Onze Lieve Vrouw Verschijnen van de onderdrukten”, die in de Kerk van de Heilige Familie in Schaarbeek hangt . In 1836 trouwde ze de succesvolle beeldhouwer Guillaume Geefs.

Ze werkte aan opdrachten voor de Belgische koninklijke familie, waaronder diverse portretten van koningin Louise-Marie. Haar drieluik “Het leven van een vrouw: Pity – Liefde – Sorrow” was een invloed op Charlotte Brontë, in het bijzonder haar autobiografische roman Villette, met als set: Brussel.

Na haar overlijden in 1883 kocht de Koninklijke Bibliotheek van België een grote collectie van haar werken.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388