Opblaasbare kunst van Paul McCarthy

{lang: 'nl'}

Frank Zweegers Kunst - kabouter buttplug

Paul McCarthy

Het werk van Paul McCarthy is een wonderlijke tegenstelling tussen heftige vormen aan de ene kant en een formele, intellectuele inhoud aan de andere kant. McCarthy’s werk roept vaak een mengeling van angst, walging en schaterlachen op. Hij probeert in zijn werken de ontwikkelingen die in de westerse maatschappij spelen genadeloos bloot te leggen en dat lukt hem aardig.

 

Kabouter Buttplug

In 2009 stelde de Botanische Tuin in Utrecht werk van hem tentoon, met onder andere de inmiddels zeer bekende Kabouter Buttplug. Zijn huidige kunstwerken zijn veelal opblaasbaar en meer dan levensgroot: je kunt er niet omheen. En dat is ook precies de bedoeling van deze invloedrijke kunstenaar. De gemiddelde bezoeker van de Botanische Tuinen kon de metershoge ketchupflessen, dildo’s en varkens niet erg waarderen. Directeur van de Botanische Tuinen Arie Oudijk kreeg veel klachten. Maar zo niet ik, ik kan er in ieder geval hartelijk om lachen!


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388