Fotos failliet Polaroid behalen veilingrecord

{lang: 'nl'}

Nog nooit eerder werd er zoveel geld betaald voor een foto van Ansel Adams.

Ansel Adams, vooral bekend van zijn indrukwekkende landschapsfoto’s in zwart-wit, geïnspireerd door een trip naar Yosemite in 1916, is één van de meest invloedrijke fotografen van de twintigste eeuw.

Recordbedrag bij veiling Foto’s Ansel Adams

Op maandag 21 juni werd er een recordbedrag van € 580.802 geboden bij het veilinghuis, Sotheby’s in New York (ook bekend van enkele afleveringen Gossip Girl) geboden op de foto “Clearing Winter Storm, Yosemite National Park”.

Deze foto van Adams is onderdeeldeel  van de Polaroid Collectie waarvan gisteren het eerste deel werd verkocht bij het veilinghuis Sotheby’s. Ook het veilingrecord voor een foto van Andy Warhol werd twee  keer gebroken. Zijn Self-Portrait  (Grimace) werd voor 117.768 euro  afgehamerd en Self-Portrait (Eyes  Closed) bracht, na een biedingsstrijd tussen zeven bieders,  204.587 op.

Video interview met Ansel Adams

Meer informatie:

http://weblogs.nrc.nl/cultuurblog/2010/06/22/fotos-failliet-polaroid-halen-veilingrecord/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ansel_Adams

http://www.anseladams.com/


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388