Shag?

{lang: 'nl'}

De Lowbrow kunststroming is ontstaan in de jaren ’70 in Los Angeles. Lowbrow kenmerkt zich door een mix van underground stripstijlen, punk music en retro chic. De stroming wordt ook soms Pop Realism genoemd.  De meeste lowbrow uitingen zijn schilderijen, maar er is ook speelgoed en beeldhoudwerken die binnen de stroming passen.

De Amerikaanse Josh Agle beter bekend als Shag is één van de bekendere kunstenaars binnen de stroming. Cartoonesk en retro.  Hieronder zie je een schilderij uit zijn “The Sophisticated Misfit: Fifteen Years of Shag” collectie uit 2002.

sofist Frank Zweegers Kunst

Shag wil een verhaal vertellen met zijn schilderij. De fantasie van de kijkers prikkelen.  Er is nog een onderliggend thema dat bij elke schilderij terugkomt en dat consumerism of te wel materialisme.

De kunst van Shag leent zich uitstekend voor merchandise. In de loop van de jaren zijn er tientallen producten uitgebracht waarop de kunst van Shag schitterd. Van Skateboards tot en met zeep (met de geur van cocktails zoals martini en cosmopolitan.

Frank Zweegers Kunst - cosmo soap

Shag haalt zijn inspiratie uit advertenties, televisie commercials en platenhoezen uit eind jaren 50 en begin jaren 60. De kunstenaars die hij bewondert zijn onder andere, Gene Deitch die cartoons tekende voor jazzmagazines in de jaren 40 en Jim Flora die voor Columbia Recors platenhoezen ontwierp.

Hier vind je een video met een korte impressie van  “The Sophiscted Misfit” tentoonstelling.

De kunst van Shag is een beetje vreemd maar wel lekker… om naar te kijken.

Nieuwsgierig geworden, bezoek www.shag.com


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388