Schilderen met pingpongballetjes

{lang: 'nl'}

Studenten uit Leiden bedachten zes jaar geleden een machine die kan schilderen met pingpongballetjes. De balletjes hebben verschillende grijstinten en de schilderijen worden door de machine laag voor laag, van onder naar boven opgebouwd. De machine bedenkt niet zelf wat hij schilderen moet, dat kun je zelf vanuit huis bepalen. Je maakt een foto van het object dat je wilt laten “schilderen” en uploadt het naar de server. De software die hoort bij het apparaat bepaalt welke samenstelling van pingpongpixels er nodig is om het plaatje uit op te bouwen. Vervolgens is de machine twee-en-een-half uur bezig met het opbouwen van het beeld. Maar dat is al een kunst om naar te kijken op zich.

De machine werd gebouwd in 2005 en ging daarna de hele wereld over, naar onder andere Japan en de Verenigde Staten. En dat allemaal in het kader van een afstudeerproject.

Hadden ze het in mijn tijd gehad dan was ik misschien óók wel Mediathechonogie gaan studeren! Een spannender mix tussen kunst en technologie is bijna niet te verzinnen. Een greep uit wat ze daar in Leiden nog meer allemaal doen, vind je achter deze link. Enjoy!


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388