Tiger-nominaties 40ste IFFR

{lang: 'nl'}

Van 26 januari tot en met 6 februari staat Rotterdam weer in het teken van het IFFR: Het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. En om de veertigste verjaardag van het festival te vieren, breidt het dit jaar uit naar 40 extra locaties door de hele stad. En met de verhuizing van Lantaren/Venster naar Kop van Zuid gaat het IFFR voor het eerst ook de Erasmusbrug over. Net als in voorgaande 16 jaar worden de Tiger Awards uitgereikt: drie maal 15000 euro en internationale erkenning geven filmmakers net die steun in de rug om hun volgende project te verwezenlijken.

Genomineerd voor de Tigers

In totaal veertien films zijn genomineerd voor de Tigers. Waar ze ons heenbrengen? Indiase mythologie en virtual reality vloeien moeiteloos in elkaar over in Vipin Vijay’s Image Threads. Amerikaan Tooley is genomineerd met Headshots dat speelt rondom een fotografe in Berlijn. Een skater en een politieagent in stikheet Athene vinden we in Wasted Youth en we volgen het liefdesleven van jonge Japanners in Love Addiction. Uit Zuid-Amerika komen verontrustende satire Todos tus Muertos (Colombia), initiatiereis Vete más lejos, Alicia (Mexico/Argentinië) en al meer geprijsde documentaire The Sky Above (Brazilië). Uit Korea twee drama’s: Journals of Musan en Bleak night. Eternity, een prachtig reïncarnatie-liefdesverhaal, komt uit Thailand. Wat de waanzin van de oorlog met gewone Sri Lankanen burgers doet, wordt zichtbaar in Flying Fish en via Rainy Seasons leren we hangjongeren uit Teheran kennen. Iets dichterbij huis vinden we in Gromozeka uit Rusland, waarin drie oud-klasgenoten elkaar onverwacht weerzien. En de lichtheid komt met de Spanjaarden die ons in Finisterrae met twee spoken mee naar Santiago de Compostella laten wandelen.

Zie ik je daar?

De kaartverkoop gaat hard, dus als je net als ik deze (of andere) films in Rotterdam wilt gaan zien, dan moet je er snel bij zijn. Dan is het leuk om te weten dat vrienden van het Festival 2,50 korting krijgen op de tickets. En ook een zogenaamde Tijgerpas geeft korting. Zie voor meer informatie de website van het IFFR!


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388