Rietvelds Universum in het Centraal Museum

{lang: 'nl'}

Tot 13 februari loopt in het Utrechtse Centraal Museum de tentoonstelling “Rietvelds Universum”. Een tentoonstelling die laat zien dat de Utrechtse ontwerper en architect veel meer heeft nagelaten dan een roodblauwe stoel en het Rietveld Schröderhuis: meer dan honderd gebouwen en bijzondere meubelen. Het Centraal Museum plaatst zijn werk in een context door Rietvelds persoon en manier van werken te vergelijken met die van tijdgenoten als Le Corbusier, Wright en Mies van der Rohe.

Interessant aan de tentoonstelling is dat die een inkijkje geeft in de experimentele manier van werken van Rietveld. Zo kun je er zelf de zoektocht naar een stoel uit-één-stuk volgen. Een zoektocht waar uiteindelijk de zigzagstoel uit is voortgekomen, maar waarvan de voorafgaande stadia minstens zo interessant zijn. En zoals een goede geschiedenisles kan doen: doordat er zoveel context gegeven wordt, krijg je bijna het gevoel even onderdeel te zijn van Rietvelds levensgeschiedenis.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388