Rood

{lang: 'nl'}

Het is de kleur van woede, van passie, van liefde, van bloed, van gevaar, van stoplichten, van brandweerwagens en van hitte. Marco Borsato zingt erover. Het het favoriete Sesamstraatkarakter van mijn neefjes is het ook. En in het Tropenmuseum in Amsterdam besteedden ze er een tentoonstelling aan.

Rood.
Gebruik je rood in kunst, dan komt daar meteen een stuk betekenis bij mee. Meer dan met blauw, of oranje. Iets meer ook nog dan groen, al is dat ook een betekenisvolle kleur. Kunstenaars gebruiken de betekenis die rood met zich meebrengt. Bewust of onbewust. En dat hebben ze over de hele wereld altijd gedaan. Een interessant gegeven dat heeft gezorgd voor een heel diverse tentoonstelling. Niet altijd even voor de hand liggend, wel interessant. En een inspiratiebron voor wie zelf kunst maakt.
De tentoonstelling ROOD is tot en met mei te bezichtigen. Verder is in het tropenmuseum nog veel meer te zien natuurlijk. Waaronder een tentoonstelling over China, speciaal voor kinderen. Eigenlijk ook rood, natuurlijk.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388