Digitale Mozaïek Kunst

{lang: 'nl'}

In mijn artikelen heb ik het bijna altijd over fotograferen. Op locatie of in een studio. Maar er is meer met fotografie en foto’s te doen natuurlijk. Het bewerken van foto’s. Een specialiteit die de laatste 15 jaar een vlucht heeft genomen door de komst van PC’s en een groot aanbod aan fotobewerkings software. Het meest bekende pakket is natuurlijk, Adobe Photoshop.

In dit artikel laat ik de mooiste mozaiek kunstwerken zien, die opgebouwd zijn uit tientallen, dan wel honderden of duizenden foto’s of logo’s.

Mozaik kunst wordt normaal gesproken met glas of steen gemaakt. Deze kunstvorm bestaat al millenia. Je ziet mozaik terug in de glas-en-lood ramen van kerken en oude huizen.

Het is als maker belangrijk dat je het eindresultaat voor je kunt zien. Het visualiseren in je gedachten. Tegenwoordig wordt er gebruikt gemaakt van een computer om mozaik te creeren. Alhoewel een computer veel voor je kan betekenen komt het toch op het vakmanschap aan van de maker.

De mooiste digitale mozaik kunstwerken die ik ben tegen gekomen heb ik op een rij gezet.

Geniet en bewonder. Bekijk vooral de details…

Frank Zweegers - Steve Jobs mozaik

bron: http://theinspirationroom.com

Steve Job, opgebouwd uit Mac computers

Frank Zweegers Kunst - Ikea mozaik

Frank Zweegers Kunst – Ikea mozaik, bron± koikoikoi.com

Een mozaik uit een campagne van Ikea. Zoals je kunt is de foto opgebouwd uit producten die bij Ikea verkrijgbaar zijn of waren.

Mozaik van Obama. Opgebouwd uit covers van magazine waarop Obama zelf prijkt. Heel leuk gedaan.

Dit kunstwerk is opgebouwd uit een mix van logo’s en foto’s.

Als je zelf de kriebels hebt gekregen om een mozaik te maken kunnen de volgende software programma’s je op weg helpen.

Andrea Mosaic voor de PC gebruiker.
MacOSaiX voor de Mac gebruiker.

Veel plezier en succes. Frank Zweegers ziet jouw creaties graag tegemoet.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388