Een Schiele voor een Schiele

{lang: 'nl'}
Frank Zweegers Kunst - Egon Schiele

Frank Zweegers Kunst – Egon Schiele

Het Weense Leopold Museum maakte vandaag bekend dat het een werk van Egon Schiele via Sotheby’s gaat verkopen. De reden van de verkoop is – ironisch maar waar – dat het museum de lening op een ander werk van Schiele – Portret van Wally – af moet lossen. Dit portret van Schiele’s geliefde kocht het museum aan, na een lange juridische strijd met de nazaten van de oorspronkelijke eigenaar.

Het werk werd in de jaren ’30 door nazi’s van de Joodse Kunsthandelaar Lea Bondi Jaray afgenomen en werd door de rechtbank aan het museum toegewezen.

Voor de aankoop had het museum echter 15 miljoen euro nodig, een gat dat nu dus gevuld moet worden door de verkoop van “Vorstadt II” dat Schiele in 1914 schilderde. Sotheby’s verwacht dat de verkoop van het werk 30 miljoen op kan brengen tijdens de Impressionist and Modern Art veiling op 22 juni te Londen. Een bedrag waarmee de lening met rente prima kan worden afgelost.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388