Opvallende Billboards

{lang: 'nl'}

Ik heb al eens eerder verteld over kunst en adverteren en hoe deze twee werelden in elkaar overlopen. In dit artikel wil ik jullie een aantal billboards laten zien die ik op het web ben tegengekomen. Stuk voor stuk brilliant, diepgaand en allen kunstzinnig. Lees, lach, bewonder en verbaas je.

Hot Wheels

Iedereen is wel bekend met de kleine speegoed auto’s voor jongens, Hot Wheels. Deze waren jaren geleden enorm populair. Deze billboard werd uitgevoerd door Ogilvy & Mather. De opdracht is gegeven door Mattel, het merk achter Hot Wheels en uiteraard Barbie.

Frank Zweegers Kunst board hotwheels

bron: http://www.theadmad.com/

Op de achterbank

Een billboard om het gevaar van het “niet dragen” van gordels op de achterbank te benadrukken. Prachtig uitgewerkt. Je moet wel even reizen om het in het echt te zien omdat de billboard alleen in Australie te bewonderen is. De campagne is opgezet door Clement BBDO.

It’s an airplane!

Deze billboard werd ontworpen voor het cementbedrijf Indocement/Heidelberg. De billboard is in Indonesië te aanschouwen.

Transparant

Deze billboard voor Nike vind ik persoonlijk zeer sterk. Het leidt tot discussie. Het idee of motivatie achter de billboard is niet geheel duidelijk. Dat het opvalt is wel duidelijk. Dat is waar een billboard in zijn essentie voor is bedoelt, toch? Opvallen.

Frank Zweegers Kunst billboard

bron: http://www.toxel.com/

Scheer je weg

Bij deze billboard is de omgeving optimaal benut. Om het effect van het scheermesje te benadrukken is er een lange strook gras gemaaid. Brilliant en opvallend.

Frank Zweegers Kunst billboard2

http://www.toxel.com/

Kortom, een leuke set met billboards. Mocht jij nog geweldige, grappige, ontroerende of boeiende billboards tegenkomen. Voel je vrij om ze in de comments te posten.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388