Kunst met Tekst

{lang: 'nl'}

In de eerste instantie zul je wel denken dat dit artikel over typografie gaat. Maar er is meer mogelijk met tekst dan alleen te stoeien met groottes en vormen.

Want met een verzameling aan letters kun je ook prachtige figuren maken. Deze kunstvorm is te vergelijken met de mozaik-art waarbij een verzameling van afbeeldingen en foto’s één beeld vormt. Kunst met tekst staat ook bekend onder de namen, Text Art.

Ascii Kunst

Zie ascii kunst hieronder. Opgebouwd uit het woord kerst in verschillende talen. Buon Anno, God Jul, ‘n prettig kerstmis (grappig vertaald) etc.

Frank Zweegers kunst alphabet boom in ascii

bron: http://s3.amazonaws.com/picable/2007/01/28/15829_Text-art–Its-the-alphabet-tree_620.jpg

Nog een ander voorbeeld van ascii kunst. Meer gedetailleerd.

Frank Zweegers Kunst - Ascii gezicht

bron: codeproject.com

Ascii kunst is simpelweg te maken in de kladboek of word op je computer.

Vorm in teksten

Een andere vorm van tekst kunst is het gebruik maken van gehele woorden. Dit kom je meer tegen in advertenties om een bepaalde boodschap over te brengen.

Frank Zweegers Kunst - text in ascii

bron: http://aws.amazon.com/

Een combinatie tussen een tekening van Jonh Lennon en text art.

Frank Zweegers Kunst - Lennon in ascii

bron: deviantart.net

Je kunt ook zelf beginnen met Tekst art. Het is heel eenvoudig. Op de Glassgiant website heb je een generator om zelf aan de slag te gaan en en snel resultaat te zien.

Je haalt een afbeelding op. Van internet of je pc. Je kiest een lettertype en grootte en je drukt op de knop. Et volia. Klaar is Frank Zweegers.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388