Jazz en Kunst

{lang: 'nl'}

Jazz, daar houd ik van. Kunst, daar ook ik ook van. Maar datweten jullie natuurlijk al, gezien mijn blog. Maar de combinatie van kunst en jazz is ook interessant.

Jazz kunst heeft vaak een bepaalde stijl. Kleurige outfits die afsteken op een donkere achtergrond. Realisme vermengt met expressionisme. Precies zoals de muziekstijl zelf.

Een interessant jazz schilder, als wij het zo mogen noemen is R.J. Hohimer. Hij schildert jazz in actie. Niet direct bekende artiesten maar situaties.

Die situaties zijn zeer verhalend. Bekijk maar het schilderij,”Hotel Sweet Edison” hieronder.

Frank Zweegers Kunst - Jazz kunst hotel sweet edison

bron: http://www.jazzpainter.com

Zoals je ziet. Een man op bed met trompet. Vrouw achter hem op bed, klaarblijkelijk genietend van de muziek. De hele achtergrond geef de locatie aan waar alles in gebeurd. Het nachtleven, gehuld in neonlicht.

Het onderstaande schilderij, “Jazz in the Park” geeft weer een ander beeld.

Frank Zweegers Kunst - jazz in the park

bron: http://www.jazzpainter.com

Een relaxte atmosfeer. Jazz muziek in een rustig park. Geen spannende gebeurtenissen, just cool.

Een andere kunstenaar die van jazz schilderen een kunst heeft gemaakt is, Debra Hurd. Werken in de typische jazz schilderstijl.

Hieronder, jazz in actie. De twee bekende jazz musici Gene Krupa en Jack Teagarden.

Mooie werken die uitstekend staan in een ouderwetse kamer of juist in een minimalistische ruimte.

Tijd voor een sigaar, whisky en een LP met jazz zegt Frank Zweegers!


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388