Tips bij het Schilderen van Landschappen

{lang: 'nl'}

Landschappen schilderen is mooi. Je legt niet alleen natuurschoon vast maar het werkt bovendien rustgevend. Als je de omgeving helemaal in je opneemt en vastlegt op het doek dan kun je jouw eigen gevoel overbrengen op de toeschouwer.

Om beter te worden in het schilderen van landschappen heb ik een aantal tips op een rij gezet zodat je deze direct kunt toepassen tijdens je schilderwerkzaamheden.

Groene Verf

Frank Zweegers Landschappen schilderen - van Gogh La Crau

Frank Zweegers Landschappen schilderen – van Gogh La Crau

De kleur groen en in als zijn tinten kom je in bijna alle landschap schilderijen tegen. Grasvelden, heidevelden, bomen etc.

Je hebt simpelweg twee keuzes om aan groene verf te komen. Je kunt het direct in een tube kopen. Er zijn heel veel tinten groen verkrijgbaar. Dus als je een standaard soort groen zoekt kun je die direct aanschaffen.

Een andere, meer professionele methode is het mengen van blauwe en gele tinten. Zo kun je de groene tinten bijwerken totdat je de juiste tint te pakken. Uiteraard vraagt dit veel tijd en oefening. Een mooie tussen stap is om de kant-en-klare groenen verf te mengen met een heel klein beetje blauw of geel, net welke tint je wenst en zo de perfecte groene kleur creeren.

Geef er een Eigen Draai Aan…

Probeer niet alles in het schilderij te proppen. Het kan een schilderij te druk maken. Je kunt je eigen werkelijkheid creeren op het schilderij. Poetic licence, zoals dat zo mooi heet in het Engels is toegestaan. Laat aspecten weg en accentueer juist de onderwerpen die je zelf belangrijk vindt.

Meerdere Versies Schilderen

Een interessant concept is om hetzelfde landschap enkele malen opnieuw te schilderen. Dan moet je denken aan een keer in de zomer en een keer in de winter. Ook interessant is het om op een andere plek te gaan zitten zodat je het landschap in een andere lichtval ziet. Dit kan voor heel grappige resultaten zorgen en leuk zijn voor een kleine expositie.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388