Money Makes The World Go Round

{lang: 'nl'}

Het wordt steeds gekker in de kunstwereld. Niet zo zeer meer shockerend of extravagant maar gewoon apart. Het gaat namelijk dit keer om geld. Echt geld.

De Australische concept kunstenaar Denis Beaubois heeft namelijk twee stapels van Australische Dollars op elkaar gelegd en dit uitgeroepen tot kunst. De twee stapels zijn in totaal 20.000 Australische dollars waard. Het idee en visie achter het idee is om publiekelijk aan te tonen wat de relatie is tussen de economische waarde en de culturele waarde van puur geld.

Geveild

De twee stapels geld is geveild bij een kunstveiling van Deutscher and Hackett. Naar verwachting zouden de stapels tussen de 16.000 en 27.000 Australische dollar opleveren. Als de stapel van de hand gaat voor 20.000 Australische dollars gaat er nog een flink percentage van af die voor Deutscher and Hackett is bestemd. Maar liefst 22%.

Resultaat

Op de avond van de veiling bleek dat het er helaas niet meer geboden werd dan 17.500 Australische dollar. De echte winnaar in de vergelijking tussen cultuur en economie was het veilinghuis die aan het eind van de avond 3.850 Australische dollars in de kluis kon opbergen.

De kunstenaar zelf, Denis heeft geen geld verloren omdat de kosten van het project uit een kunstfonds kwam. Een slechte “economische” investering dus. Maar wellicht wel aandacht voor kunst zelf.

Tja, waar ligt de grens van kunst? Moeilijk te bepalen. Het is geheel vrij. Maar om een stapel geld kunst te noemen is wat ver gezocht. Het heeft ieder geval publiciteit voor kunst opgeleverd.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388