Kunst en Copyright

{lang: 'nl'}

Je komt overal kunst tegen. Vooral op het internet is delen van kunst gemakkelijk. Je kunt video’s, foto’s en scans makkelijk verspreiden.

Maar daar ligt ook de gevaren voor je als kunstenaar. Het kan en wordt overal verspreidt zonder jou medeweten en toestemming. Dat is natuurlijk jammer.

Maar je kunt moeilijk jezelf promoten en je portfolio niet online zetten. Je fotografie in een kluis leggen en niet aan de buitenwereld tonen. Daarom is het belangrijk om enigszins kennis te hebben van kunst en copyright.

Creative Commons Licentie

Door de komst van internet is het delen van informatie internationaal gegaan. En dat, zoals we allemaal weten in rap tempo. Door die ontwikkeling is de copyright op kunst en auteursrechten ook internationaal gegaan. Om het in goede banen te leiden is de Creative Commons License opgezet..

Frank Zweegers over creative commons

bron: infojustice.org

Hierin kun je jouw werk openbaar maken op de manier die jij wilt.

Zo kun je aanvinken of je werk voor:

● Commerciële doelen gebruikt mag worden
● Er aan de inhoud gesleuteld mag worden
● Of de Creatieve Commons Licentie geldt voor de hele wereld of het geldt voor een bepaald land.

Als je een website hebt als kunstenaar, kun je het beste een copyright pagina opzetten. Hier kun je vermelden op wat voor manier personen je kunstwerken mogen delen, of desgewenst helemaal niet mogen delen.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388