Signatuur

{lang: 'nl'}

Een signatuur, beter bekend als handtekening is een handtekening van een schilder. Dat de kunstschilder tevreden is met het resultaat en het project is afgerond.

Is een Signatuur Verplicht?

Een handtekening is niet verplicht. Maar een handtekening kan een schilderij wel meer herkenbaar maken.

Als mensen maar even kort je schilderij kunnen en het mooi vinden kunnen bewonderen hebben ze wel direct een idee van wie het schilderij was.

Hierdoor wordt je stijl meer bekend en kunnen personen je later terugvinden en eventueel het schilderij of een ander schilderij van jou aanschaffen.

Hoe moet het Signatuur eruit zien?

Een signatuur moet herkenbaar en boven alles, leesbaar zijn. Je kunt ervoor kiezen om alleen je voornaam op het doek te zetten. Een signatuur met een mooie zwier staat meestal het mooist.

De rest van de informatie die je kwijt wilt kun je het beste op de achterkant van het schilderij plakken. Daar kan bijvoorbeeld je volledige naam, datum et cetera staan.

Waar op het doek kan ik het beste het Signatuur zetten?

Het meest gebruikelijk is om het signatuur in één van de onderste hoeken te zetten.

Dit is het minst storend.

Gebruik bij je volgende kunstprojecten dezelfde hoek om het signatuur te plaatsen. Dit maakt het makkelijk voor de liefhebbers van je stijl om je schilderij te herkennen.

Gebruik bij het maken van het signatuur wel een kleur die opvalt maar niet vloekt met de rest van het schilderij.

Frank Zweegers signatuur

bron: http://www.geology.bas.bg/

Veel succes met het vinden van jou unieke signatuur. Krabbel ze!


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388