Bad Art

{lang: 'nl'}

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Bad art, slechte kunst.

De definitie van Bad art is volgt. Kunst dat daadwerkelijk te koop staat en zo belabberd is dat het ook weer interessant wordt. Volg je mij nog?

Je kunt het vergelijken met de tegenhanger van de Oscars, de Golden Razzies Awards. Films die zo slecht zijn en daarvoor een razzie ontvangen. Ook deze films zijn nog wel eens te pruimen omdat je om de slechte kwaliteit dubbel kan liggen.

Ook slechte of irritante reclames kunnen goed werken. Aandacht vragen. Zo werkt het eigenlijk ook in het Bad Art genre.

Museum

In de Verenigde Staten is sinds kort het ‘Bad Art’ museum geopend. De collectie kun je bewonderen onder het Somerville Theatre in Cambridge, MA. In de kelder kun je onder andere de volgende werken vinden.

Frank Zweegers Clown bad art

bron: http://www.massbaytrading.com/

Jerez the Clown heet het meesterwerk. Word jij er ook zo vrolijk van?

Frank Zweegers King Bowler

bron: http://officialbadartmuseumofart.com

Dit werk vind ik dan wel weer heel sympathiek.

Science Fiction

In de science fiction van de jaren ‘50,’ 60 en ‘70 kun je ook veel bad art in terug vinden. Covers van boeken. Posters van video’s en omslagen van comics. Dit valt sinds kort ook onder het Bad Art genre.

Een heel grappige cover…

Frank Zweegers Kunst - Gunner Cade

bron: http://www.goodshowsir.co.uk

Ook deze kan er mee door…

Frank Zweegers Kunst - Spacepaw cover

bron: http://www.goodshowsir.co.uk

Ik denk dat het Bad Art genre best nog wel eens echt populair worden. Frank Zweegers houdt het in iedergeval goed in de gaten.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388