Cy Twobly

{lang: 'nl'}

Cy Twobly was één van de hoogst gewaarde levende kunstenaars aller tijden. Financieel gezien dan. En dat is niet onverdienstelijk als je weet wat bekende schilderijen opleveren.

In totaal hebben de schilderijen van Cy Twobly in de loop der jaren maar liefst $200 miljoen opgeleverd.

Stroming

Twobly wordt beschouwt als één van de vertegenwoordigers van het abstract-expressionisme.

De stroming waar veel mensen het volgende over zeggen: “Dat kan mijn kind van drie ook”. Zo ziet het er ook uit. Veel geklieder. Maar het is wel bewust geklieder als je goed naar de schilderijen kijkt.

Het Leven van Twobly

Cy werd geboren in 1928 in Lexington, USA . In zijn jeugd kreeg hij les van Pierre Daura die als een van Picasso’s leerlingen gevlucht was naar de Verenigde Staten in loop van de Tweede Wereldoorlog.

Twobly studeerde verder en kreeg in 1951 zijn eerste expositie. In de jaren 60 begon Twobly ook met beeldhouwen. Hij deed in zijn latere jaren afstand van het expressionisme.

In 1957 verhuisde hij naar Rome en overleed in de Itialiaanse hoofdstad op 83 jarige leeftijd op 6 juli.

De meest uitgebreide collecties van Twobly kun je vinden in de Duitse stad München. In het Pinakothek der Moderne Kunst en in Museum Brandhorst hangen zijn meest bekende werken.

Frank Zweegers - Cy twombly


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388