Cappuccino Kunst

{lang: 'nl'}

Kwalitatieve koffie is helemaal in. Bij Starbucks en andere koffieshops kun je de meest exotische koffie’s en lekkerste combinaties krijgen. Ook thuis wordt er meer aandacht besteed aan koffie’s. Espresso apparaten zijn niet aan te slepen.

Naast dat je het kunt drinken kun je met koffie, en vooral cappucino creatief aan de slag. En dan vooral met de melk, cacao en kaneel. Het staat bekend onder de naam “Latte Kunst”.

Patronen

Je kunt patronen creëren met de warme opgeklopte melk met daarover heen een figuurtje van cacaopoeder. Vaak worden de volgende figuurtjes gemaakt.

● Hartjes

● Boomblaadjes

● Bloemen

Maar er is meer mogelijk. Met de volgende tips kun jij zelf de leukste partronen en figuren creëren voor in je cappuccino.

Stap 1.

Warm melk op en klop het op tot dat er een soort foam ontstaat.

Stap 2.

Giet de opgeklopte melk in de cappuccino. Klop niet de melk door de cappuccino maar laat het melk op de cappuccino liggen.

Stap 3.

Pak een zeefje erbij. Vul het zeefje met cacao en kaneel. Tik op de zijkant van het zeefje zodat er een beetje poeder doorheen valt. Zo kun je beginnen met oefenen.

Frank Zweegers over Cappuccino Kunst

Bron: www.mijnkoffieautomaat.nl/


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388