Gootsteen met Mozaïek

{lang: 'nl'}

Een gootsteen maken met mozaïek is een simpel proces wat iedereen met een beetje geduld kan creëren. Het juiste materiaal kiezen is uiteraard van belang om te slagen. Je kunt alleen een mozaïek gootsteen creëren als je al een stenen gootsteen hebt.

Materiaal kiezen

Ga opzoek naar materialen die je kunt gebruiken in jouw mozaïek. Je kunt kiezen voor glas of aardewerk met glans. Het is belangrijk dat er geen scherpe randjes aan zitten natuurlijk. Dus let daar goed op.

Schets maken

Je kunt op een stuk papier de delen van de gootsteen tekenen. Bovenaanzicht, zijaanzicht et cetera. Teken je idee uit. Je kunt voor verschillende kleurtjes gaan of als je echt ambitieus bent kun je voor een figuurtje kiezen.

Gootsteen met Mozaik

Als je gootsteen al betegelt is kun je deze bedekken met mozaik met lijm.

Door met een marker de juiste figuurtjes te tekenen maakt het het makkelijker om het te beleggen. Ook kun je op de tekening bepaalde delen een cijfer geven en deze op de schets in de gootsteen schrijven.

Als je een gladde, ouderwetse gootsteen hebt kun je het beste het eerste goed vetvrij maken om daarna een plattegrond te maken met de marker.

Je kunt het vastplakken met lijm dat waterbestendig is. Uiteraard voor jaren. Zorg dat de deeltjes goed tegen elkaar aan liggen. Zo min mogelijk kiertjes.

Gootsteen met Mozaik in beton

Naast het vastplakken kun je ook beton gebruiken. Als je eenmaal het beton hebt aangemaakt kun je dit voorzichtig aanbrengen in de gootsteen. Maak het mooi glad. Laat het heel even drogen en druk dan de verschillende deeltjes in het cement.

Deze methode is veel beter dan het plakken. Het is een stuk professioneler.

 


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388