Ophangen van Kunst in Galerij

{lang: 'nl'}

Het kiezen hoe je een product tentoonstelt aan het publiek speelt een belangrijke rol bij de marketing van een brick-mortor bedrijf. Hetzelfde geldt voor kunst.

Er is niet één manier die goed is. Verschillende hoogtes en afstanden kunnen goed werken. Kunst hangen vraagt wel om creatief inzicht, geduld en oefening.

In dit artikel geef ik een aantal handvatten van hoe je het beste werk kunt gaan. Uiteraard kun je dit naar eigen inzicht invullen

Plattegrond

Teken een plattegrond van de galerie. Zowel de boven aanzicht als de muren an sich. Meet voordat je bepaalt waar de werken komen de ruimte(s) op. Zo voorkom je fouten. Schrijf de maten bij de tekening.

Met de tekening kun je de afstand beter bepalen. Schets de schilderijen, bestudeer de tekening en bepaal of het naar wens is. Gum het anders uit en begin gewoon opnieuw.

Hoogte en Afstand

Je kunt van een aantal waarde uitgaan wat betreft hoogte. Je kunt het beste het midden van het schilderij op 175 cm van de grond hangen. Zo kan de gemiddelde Nederlandse persoon het schilderij op ongeveer de juiste hoogte bekijken. Houd qua breedte minimaal 1,50 meter aan. Zou staan meerdere toeschouwers elkaar niet in de weg.

Trappenhuis

Als je werken in een traphuis ophangt is het belangrijk dat je de afstand tussen de treden en de schilderijen gelijk houdt.

 


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388