Cross-over Kunst

{lang: 'nl'}

Cross-over kunst, ook wel eclectische kunst of hybride kunst genoemd is een mengeling van verschillende kunstvormen. Het eclectische, de kunstvorm wordt gecombineerd met een andere kunstvorm. Muziek met poëzie of dans met schilderen om maar eens een aparte combinatie te noemen.

Voorbeelden van Cross-over kunst

Er zijn verscheidene voorbeelden te vinden van cross-over kunst. Zo is een bekend gezelschap die zich met cross-over kunst bezighoudt “De Groep” genaam. De groep begon ooit als Groep van de figuratieve abstractie maar de naam is later ingekort. De stroming komt voort uit de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Er werden verschillende kunstvormen gebezigd die elkaar raakte of versterkte. De kenmerken van de “De Groep” waren dat ze gebruik maakte van de Gulde Snede (precies in het midden), de Arabesken in de kunstuitingen en de compositie moet optimaal zijn.

Het cross-over aspect bij “De Groep” was aanwezig doordat ze de “figuratieve” en “ Abstracte” kunstvormen combineerde. Daarnaast werd de schilderkunst/tekenkunst gecombineerd met architectuur.

 


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388