Definitie van Digitale Kunst

{lang: 'nl'}

Een nieuwe digitale tijd is aangebroken. Dat is iets wat we al jaren horen. Maar het is waar. Het groeit op het moment en dat het zal blijven groeien in de toekomst is een feit. Met zo evolutie naar het digitale leven gaan kunstenaars er ook mee aan de gang. Digitale kunst, mediakunst is al jaren een gerenommeerde kunstvorm. Ook dat zal blijven groeien natuurlijk.

Kenmerken van Digitale Kunst

Digitale kunst bevatten de volgende kenmerken:

Ongelimiteerd – Een digitaal kunstwerk kan ontelbaar vaak worden gereproduceerd worden. In feite tot in de oneindigheid.

Interactief – Menig digitale kunstvorm maakt gebruik van interactiviteit. De toeschouwer kan het werken beïnvloeden. Door bijvoorbeeld te drukken, te slepen of gewoon te bewegen.

Bewerkbaar – Het is makkelijk met digitale kunst om foto’s, afbeeldingen te bewerken naar eigen inzicht. Zo ontstaat een eigen wereld die in realiteit niet bestaat. Wat betreft foto’s bestaan er veel discussies. Maar dit is vaak omdat ze als waarheid zijn bedoelt. Bij digitale kunst gaat het er om of het bij het thema past.

Virtualiteit – Sommige digitale kunst laat een wereld zien die niet bestaat maar die wel beleeft kan worden door de toeschouwer. Digitaal is niet meer dan 0’n en 1’tjes. Door de juiste combinaties ontstaan er nieuwe werelden, die steeds meer op de werkelijkheid gaan lijken.

Dynamiek – Er zit vaak veel beweging in Digitale Kunst. Het is relatief makkelijk om motie in digitale kunst te brengen.

Het is dus een mengelmoes aan mogelijkheden dat het tot een interessant medium maakt voor heel veel type kunstenaars.

 


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388