Een kunstveiling Organiseren voor het Goede Doel

{lang: 'nl'}

Kunstveilingen kunnen voordeel bieden voor zowel een kunstenaar als een goed doel.

Je promoot je werk namelijk als kunstenaar en als goeddoel heb je werk om te kunnen veilen en geld mee op te halen.

Maar organiseer je nu een goede veiling? Ik leg het uit.

Genoeg Kunst om te Veilen

Zorg dat er genoeg kunst is om te veilen. Ook de verwachtte opbrengst van de kunstwerken is natuurlijk belangrijk om te weten.

Zorg als kunstenaar ervoor dat je jezelf zo goed mogelijk presenteert. Zeker als je nog niet heel bekend bent. Leg een C.V. neer en laat ook andere kunstwerken zien (eventueel op foto) die je hebt gemaakt maar niet die dag worden geveild.

Veiling organiseren

Een mooie locatie om een veiling te organiseren is een lokaal theater of als je het kleiner aan wilt pakken een bibliotheek.

Om de locatie en de catering te kunnen bekostigen kun je er voor kiezen om bedrijven te vragen om te sponsoren. Je kunt ze op de veilingavond zelf extra aandacht geven.

Zorg dat de veiling genoeg promotie krijgt. De lokale krant, de scholen en vooral bij bedrijven is het belangrijk om de veiling onder de aandacht te brengen. Als je een Bekende Nederlander kan strikken is dit nog mooier. Dit trekt altijd meer de aandacht en dus meer publiek.

 


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388