Griekse en Romeinse kunst vergelijken

{lang: 'nl'}

Zoals je misschien wel weet is dat Griekse en Romeinse Kunst op elkaar lijken. Veel mensen hebben moeite om, zelfs na goed bestuderen om te de verschillen te zien. Maar toch zijn er wezenlijke verschillen tussen Griekse en Romeinse kunst en architectuur. De volgende tips die ik je geef kunnen je helpen om de verschillen te zien van sculpturen, gebouwen en andere kunst objecten.

Sculpturen

Als je naar sculpturen bestudeert van de Grieken zie je dat zij de menslijke vormen idealiseerde. Balans, symmetrie en fysieke schoonheid van de objecten waren belangrijke elementen bij de Griekse sculpturen.

Romeinse sculpturen daarentegen waren meer fan van bustes. Portretten van keizers en magistraten. Ze maakte juist realistische weergaves van hun onderwerpen.

Architectuur

Griekse architectuur kenmerkt zich door de dorische, ionische en korinthische pilaren. Zie de afbeelding hieronder. De nadruk bij de pilaren van de Grieken ligt op de symmetrie.

Frank Zweegers Kunst - pilaren

De romeinen leenden veel van de architectuur van de Grieken. De Romeinen hadden vijf verschillende soorten pilaren. toscaanse, ionische, dorische, korinthische and composieten. Het materiaal dat werd gebruikt voor de Griekse pilaren waren anders dan de Romeinen.

Aardewerk

Het zwarte roodkleurige aardewerk van de Grieken was versierd met scenes uit mythes en legendes. Romeinse aardewerk waren voornamelijk gedecoreerd met de Terra Sigillate stijl. Ook kende het Romeinse aardewerk invloeden uit Afrika. Zie hier onder een Romeinse Terra Sigillate schaal uit Spanje.

Frank Zweegers - Romeinse Terra Sigillate schaal uit Spanje


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388