Groningse kunstenaars protesteren tegen bezuinigen, maar redden zich wel.

{lang: 'nl'}

In November werd er door duizenden mensen op de Grote Markt in Groningen gedemonstreerd tegen de bezuinigingen van 200 miljoen euro op Kunst en Cultuur. De overheid benadrukt met de bezuinigingen het belang van het ondernemerschap in de cultuursector. Jonge kunstenaars in Groningen zijn zich hiervan bewust en stellen zich ondernemend op.

Allround Groninger kunstenaar Mathieu Keuter grapt hierover: “Je wordt heel creatief van armoede” Hij slaagt hij erin rond te komen zonder overheidssteun door constant bezig te zijn met verschillende projecten. Keuter geeft een propagandakrantje met zijn werk voor zichzelf uit. Met 44 abonnees draait hij daarmee quitte. Samen met een vriend heeft hij daarnaast fotoservice Knupsi Brothers; op festivals spelen zij twee aan lager wal geraakte Duitse circusartiesten, die bijverdienen door foto’s te maken van de festivalgangers. “Ik ben soms rijk, soms arm en dat vind ik wel leuk, ik houd niet van uitkeringen of vaste banen”. Een idee dat nu nog in de koker zit is Rent-a-Monster. “Bizar, op wat voor manieren ik aan mijn geld probeer te komen, echt een ongelofelijke uitdaging!”

Meer lezen over de demonstraties en inspirerend creatieve kunstenaars? Kijk verder op willekewrites.wordpress.com!


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388