Kunstverkoop op Tefaf lijdt niet onder de crisis

{lang: 'nl'}

Kunsthandelaren doen goede zaken op de Tefaf in Maastricht, de jaarlijkse kunst- en antiekbeurs. Ondanks de economische crisis en minder bezoekers op de eerste dagen is een aantal kunststukken voor miljoenen verkocht. Verschillende handelaren hebben zelfs nog nooit zulke goede zaken gedaan en met name het topsegment gaat goed; er zijn onder anderen al twee schilderijen van Picasso over de toonbank gegaan, evenals een Roy Lichtenstein en een ets van Rembrandt. Ook heeft een handelaar in oude meesters een belangrijk schilderij van Jacob Jordaan binnen een uur verkocht, met een vraagprijs van 4,8 miljoen euro.

Dat mensen nu investeren in kunst is op zich niet vreemd te noemen. Kunst van dit kaliber is – mits goed geconserveerd – waardevast, en stijgt zelfs in waarde. Een prima aankoop in economisch onzekere tijden.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388