5x Gratis musea in nederland

{lang: 'nl'}
Dagje weg in Nederland: gratis naar het museum

Naar het museum zonder een cent te makken

Dat Nederland het museumland bij uitstek is, wist je waarschijnlijk al. In de buurt, in de stad of zelfs op het platteland, overal kan jij als cultuurliefhebber je hart ophalen aan schilderkunst, modern werk of oude snuisterijen. Wat veel mensen niet weten, is dat ons land ook veel gratis musea rijk is. Laat je portemonnee dus maar thuis en kijk je ogen uit! Van Het Behouden Blik in Groningen tot het Ambachtscentrum in Goes.

Gratis musea in Amsterdam

Met een klein budget ben je in onze hoofdstad op het juiste adres! Als je interesse hebt in wetenschap, is Museum Vrolik in het AMC een echte aanrader. Fascinerende verhalen over het menselijk lichaam, zoals hoe een siamese tweeling ontstaat, of wat een korset doet met je rug. Architectuurmuseum Arcam is gevestigd in een bijzonder gebouw aan het water. Hier wordt je heel wat wijzer over de hechte band tussen archeitectuur, stedenbouw en ruimtelijk ontwerp. Echte kaaskoppen mogen het Amsterdam Cheese Museum zeker niet links laten liggen. Hier is niet alleen veel te zien, maar ook te proeven! En zoetekauwen zullen bakkerijmuseum ‘In de Gecroonde Duyvecater’ zeker kunnen waarderen.

Afbeeldingsresultaat voor Architectuurmuseum Arcam

Gratis naar het museum met kinderen

Voor gezinnen met kinderen zijn er in Nederland ook genoeg gratis musea. Neem je koters mee naar FutureLand op de Maasvlakte 2, waar ze alles leren over het reilen en zeilen in de hypermoderne Rotterdamse haven. Mis vooral het WaterTheater niet, een waar filmspektakel over de aanleg van de Maasvlakte. Meer waterplezier vind je in het Jutters Mu-ZEE-um nabij Zandvoort. Daar kunnen de kids naar hartelust snuffelen tussen alle aangespoelde rariteiten. En in het Ambachtscentrum in Goes houdt de poppendokter alle dagen spreekuur. Ook buiten de grote steden heb je musea voor nop. Voor een natuurrijk uitstapje ga je bijvoorbeeld naar bezoekerscentrum Mar en Klif in Gaasterland. Laat de kinderen lekker dollen in de ‘ijsgrot’, terwijl je zelf de tentoonstelling bekijkt over het ontstaan van het Friese landschap.

Afbeeldingsresultaat voor FutureLand


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388