Abe Bonnema prijs 2018: Nominaties zijn bekend

{lang: 'nl'}

Abe Bonnema prijs 2018

De naar de Nederlandse architect vernoemde prijs, wordt elk jaar uitgereikt aan een jonge architect. Het doel van de prijs is om meer aandacht te genereren voor jonge architecten en voor vernieuwing in de architectuur. Alle architecten onder de 40 jaar kunnen genomineerd worden voor de prijs. Het winnen van de prijs is absoluut niet onverdienstelijk. De winnende architect wint namelijk maar liefst 20.000 euro. Daarnaast is het winnen van de titel natuurlijk een onbetaalbare eer.

De genomineerden

Caro van de Venne – Villa X
Caro van de Venne is met haar ontwerp van Villa X genomineerd. De villa staat in Goirle en wordt getypeerd door de scherpe vormen. Villa X staat midden in de natuur waardoor een bijzonder contrast ontstaat tussen de scherpe vormen en hoeken en de organische vormen van de natuur.

Thijs van Bijsterveldt – Matryoshka house
In de Rotterdamse binnenstad is in een vooroorlogs pand het ontwerp van Thijs Bijsteveldt gerealiseerd. Het Matryoshka house typeert zich door het feit dat kamers in het gebouw zijn ‘opgehangen’.

Bart van de Salm – Erftransformatie op landgoed ’t Rozendael – ’t Nijenhuis
Bart van der Salm heeft een nieuw ontwerp gebaseerd op klassieke schuren boerderijen. De zichtlijnen in het werk zijn sterk. De woning zijn daarnaast klimaat neutraal.

Marieke Kums – uitbreiding van Park Vijversburg
Het 18 eeuwse landgoed ‘Park Vijversburg’ is door Marieke Kums uitgebreid en gerenoveerd. Het ontwerp van Kums typeert zich door de vele glazen wanden.

Jan Nauta – Huis aan het meer
Nauta ontwierp dit huis voor een ouder echtpaar met veel kleinkinderen. Het onwerp is bijzonder omdat er verschillende families tegelijkertijd in de woning kunnen verblijven.

Wie wordt de winnaar?

Wie de winnaar van de Abe Bonnema prijs 2018 gaat worden is absoluut nog niet uitgemaakt. Met de bijzondere, sterke en eigentijdse ontwerpen maken alle vijf de ontwerpers een kans op de prijs. De uitreiking vindt 17 november plaats. Tot die tijd blijft het voor zowel de genomineerden als architectuur liefhebbers dus nog even spannend!

 Afbeeldingsresultaat voor abe bonnema prijs

Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388