5x schildertips voor beginners

{lang: 'nl'}

art-1851483_960_720Schilderen is een mooie bezigheid, tenminste als u weet hoe het moet. Hoe maakt u uiteindelijk uw schilderwerk tot professioneel vakwerk? Natuurlijk is uw gevoel het beste, van daaruit moet u beginnen. Met een paar goede tips lukt het schilderwerk u zeker wel.

Professioneel meesterwerk in 5 tips

1: Materiaalkennis: Zorgt u ervoor dat u weet welke verf en welk materiaal u het beste kunt gebruiken. Geen kwast is namelijk hetzelfde er zit een groot kwaliteitsverschil in. Dit telt ook voor een roller, een goede kwaliteit van kwast en roller zorgt al snel voor een beter eindresultaat. Hier moet u ook opletten bij het gebruik maken van schuurpapier. Voor een mooi glad effect schuurt u met een schuurblok of schuurkurk. Voor de één is werken met een kwast makkelijker en een ander wil alleen nog maar met een roller aan de slag. Let u bij een kwast erop dat de haren niet losgaan tijdens het verven.

2: Openen van een bus verf: Voordat u een verfbus opent, is het verstandig de randen goed schoon te maken. Hiermee voorkomt u dat stof of ander vuil in de verf terechtkomt na het openen van de verfbus.

3: Verfbak en verdeelrooster: Deze zijn van essentieel belang voor het afleveren van professioneel schilderwerk. U kunt op die manier de verf efficiënt gebruiken en het druppen voorkomen. Een schilderwerk waar de verfdruppels van het lekken vertoont, is natuurlijk geen vakwerk.

4: Deurposten en ramen: Bij raamkozijnen en deuren moet u de verf in de lengterichting verdelen.

5: Viltroller: Een viltroller kunt u voor gebruik het beste met tape omwikkelen en deze direct verwijderen, hiermee verwijdert u de losse pluizen die anders tijdens het verven achterblijven op het geverfde oppervlak.

Tot slot

Mocht u schilderen gaan bij het klussen, zorgt u dan voor de juiste verfbussen. Let u vooral op de kwaliteit van kwasten en rollers die u gebruiken gaat en zorg dat u het schoonmaken van de kwasten na de klus niet overslaat. Heeft u nog vragen stel deze gerust online. Uw klus is dan zo geklaard met een perfect eindresultaat.


Warning: Use of undefined constant THEMENAME - assumed 'THEMENAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-content/themes/dovetail/single.php on line 26

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388