Frank Zweegers over fotografie

{lang: 'nl'}

Toen fotografie werd uitgevonden, was het voor het eerst dat de werkelijkheid, zonder subjectieve tussenkomst van een kunstenaar, kon worden vastgelegd. Richten, afdrukken, en je hebt een plaatje van hoe de wereld écht is. Een moment vastgelegd in de tijd.

Fotografie heet nog altijd de meest objectieve kunst te zijn. Maar juist met het richten van de camera, en het instellen van de lens, legt de fotograaf subjectiviteit in het werk. En gelukkig maar, want wat is er nou werkelijk aan de werkelijkheid? Via een foto kijken we mee met de oplettende ogen van de fotograaf en zien we wat die is opgevallen. Bijzonder eigenlijk, als je er over nadenkt.

Fotografie is inmiddels een volwassen kunstvorm, met eigen middelen om een bijzondere plaat te maken, een boodschap over te brengen. En (digitale) fotobewerking biedt nog veel meer mogelijkheden; verheft de fotograaf tot fotokunstenaar.

Fotografie op Frank Zweegers Kunst

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over fotografie. En ook in mijn maak ik veel gebruik van fotografie en fotobewerking. Behalve via mijn blog, kun je mijn fascinatie voor fotografie ook volgen op flickr.

Voor fotografie is het net als bij elke andere kunstvorm belangrijk om origineel te zijn, maar ook om te leren van anderen. Ben jij zelf fotograaf, of heb je iets bijzonders, waar ik naar kan kijken en waarover ik op mijn blog aandacht aan kan besteden, laat het me dan weten!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/owczar22/domains/frankzweegers-kunst.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388